מכונה לפיתות

תנור פיתות, כשמו כן הוא, מעניק לנו את אותו כיס בצק רך ונימוח בפה, המסוגל להכיל בתוכו את כול מה שאנו אוהבים – הפיתה.

לכאורה, הפיתה נראית מוצר פשוט מאוד להכנה, אך איזה ציוד נדרש למאפיה על מנת ליצר את הפיתה המושלמת – בטעמה ובצורתה – כאילו נאפתה במסעדת השף המזרח תיכונית הטובה בעולם?
איזו מכונה לפיתות תהווה תחליף לידי השף והטבון המקורי? איזה ציוד למאפיות יבצע עבורנו, באופן אופטימאלי, תהליך אפייה שבסופו נייצר את הפיתה אשר תביא לנו עוד ועוד לקוחות נאמנים?

ובכן, תהליך יצור הפיתה במכונה לפיתות הנו תהליך ממושך, אשר מטרתו להביא ליצור פיתות איכותיות, גם כאשר מדובר באפייתן של כ- 5,000 פיתות לשעה!

contact a.s iconלקבלת ייעוץ התקשרו אלינו: 08-9302260

ייעוץ מקצועי ללא פשרות!

דברו עם המומחים שלנו וקבלו ייעוץ בבית העסק.

ללא מגבלות התקשרות!

חברת א.ס. סוכנויות עומדת לרשותכם בכל שאלה וייעוץ מקצועי.

מכונה לפיתותהשלבים באפיית פיתות במכונה

  1. לישת הבצק – תהליך הנעשה באמצעות "מלוש" תעשייתי, מכשיר אשר תפקידו ללוש את בצק הפיתות, תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם איכותיים. עם תום תהליך הלישה, מרוקנים את הבצק מהמלוש התעשייתי באמצעות מיכל הזנה, המעביר את הבצק לשלב הבא – לשקילה וכדרור של הבצק.
  2. בשלב זה הבצק כאמור עובר לשוקלת ומכדררת – באמצעותה שוקלים הבצק, מחלקים אותו ליחידות משקל קטנות יותר – הפיתות, תוך כדי כדרורן.
  3. עם תום תהליך הכדרור, מועבר הבצק לפרופר הראשוני – במסגרתו הבצק 'נח' במשך כ- 10 דקות.
  4. עם סיום תהליך 'המנוחה', מוזנים כדורי הבצק למכשיר ה'פותחות' – אשר תפקידו לרדד הכדורים לצורת הפיתה.
  5. עם סיום הרידוד, מוזנות הפיתות למסוע – פרופר סופי – במטרה להעניק לבצק מנוחה שניה במהלך תהליך האפייה כולו, בטרם נכניס הפיתות לתנור האפיה.
  6. בתום תהליך מנוחה של כ- 10-15 דקות בפרופר הסופי, מועברות הפיתות המרודדות לתנור אשר חומם לטמפרטורה של 350-400 מעלות, לצורך תהליך אפיה הנמשך 50 שניות בלבד!
  7. בתום אפייתן מוצאות הפיתות למסוע – לצורך ביצוע תהליך קירור , והבאתן לטמפרטורה המתאימה לאריזתן.

ציוד נלווה למכונת פיתות

  • מלוש – קיימות 2 חברות בינלאומיות המייצרות את המלושים הטובים בעולם – חברת VMI מצרפת, וחברת Turri מאיטליה.
  • שוקלות ומכדררות – מבית חברת Konig.
  • פרופר סופי – אנו גאים לומר כי חברתנו – א.ס.סוכנויות – פיתחה בישראל פתרון ייעודי-אוטומטי, המדמה תהליך ידני של עבודת הפרופר הסופי.
  • פותחות לצורך רידוד הפיתות מבית חברת Konig.
  • תנורים לפיתות – מבית חברת BABB, ארה"ב, הידועים בתנורים רבי העוצמה שלהם.

פיתות בתוך מכונת לפיתותחדשנות בעולם ייצור הפיתות

בהזדמנות זו, נספר אודות טכנולוגיה נוספת, פורצת דרך, מכונה לפיתות חדשנית, אשר נכון להיום תופסת תאוצה רבה בעולם כולו.

להלן שלבי התהליך הנ"ל –

    • בתום תהליך הלישה, מועבר הבצק למכשיר אקסטרודר (Extruder), במסגרתו מרודד הבצק על פני מסועים מקומחים לצורת שטיח רציף, בעובי של כ- 3-5 מ"מ –עובי הפיתה.
    • בתום הרידוד – באמצעות תהליך אוטומטי – סכין מתגלגלת קורצת כול צורה של פיתה אשר בעל המאפיה חפץ בה – פיתה מרובעת, עגולה אול כול צורה שהיא, באופן שהשמיים הם הגבול….

יתרונו המשמעותי של תהליך זה הוא שניתן לעבוד בבצקים עם רמות גבוהות של מים בבצק – מה שמסייע ליצר פיתה בשרנית וטרייה לאורך זמן, באופן מתועש בעזרת מכונה לפיתות מהמתקדמות ביותר.

הציוד המומלץ לצורך יצור פיתות באמצעות הטכנולוגיה החדשנית הנ"ל, הוא ציוד מבית חברת RADMAKER מהולנד, אשר ידועה בעולם כולו בקווי הייצור והרידוד שלה – לכול צורך בכלל, לייצור פיתות בפרט.

אנו בחברת א.ס.סוכנויות מייצגים מזה 28 שנה את יצרני הציוד המוביל בעולם לייצור פיתות – ציוד המצוי במאפיות המובילות והגדולות בישראל.

בתוקף ניסיוננו זה, אנו ממליצים לקהל לקוחותינו על ציוד לייצור פיתות העונה אך ורק לצרכיהם – לקצב היצור המבוקש שלהם, לגודל המאפיה שלהם, להיקף ויכולותיו של כוח אדם המאייש את מאפייתן, ולעוד צרכים מקצועיים המועלים על ידם.

לצד זאת, אנו משקיעים מאמץ רב – תוך היעזרות באנשי השירות המקצועיים והמנוסים שלנו – לספק מכונה לפיתות שנותנת למאפיות הללו ערך, לא רק בתחום האיכות אלא גם בתחום האנרגיה – חסכון בכוח יצור, חסכון בחשמל, מקום וזמן, וזאת כאמור, מבלי להתפשר על איכות המוצר הסופי – פיתה משובחת בטעמה וצורתה!

לאפות בכיף ובמקצועיות!

ציוד מקצועי ממיטב היצרנים בעולם מחכים לכם באתר שלנו.